Wie zijn wij ?
Ans Roes
Ik (Ans Roes) ben een warme bevlogen persoonlijkheid, die uitgaat van de kracht van de mens. Ik ben integer, heb een groot inlevingsvermogen en ben resultaatgericht. Ik werk intuïtief en ga door totdat het gewenste resultaat bereikt is.
Ik ben mijn loopbaan begonnen als helpende in de ouderenzorg, daarna verpleegkundige en manager.
Tijdens mijn managersfunctie kwam ik er achter dat mijn kwaliteiten veel meer liggen in het coachen van mensen. Ook wilde ik veel meer bij de hulpverleningsprocessen betrokken zijn. Ik besloot het stuur drastisch om te gooien en ben de opleiding Maatschappelijk Werk gaan volgen. Naast mijn werk in de maatschappelijke opvang ben ik mij gaan toeleggen op coaching en therapeutische behandeling. Daar heb ik verschillende opleidingen in gevolgd, waaronder EIK (Enneagram Integratie Kunde), EFT (Emotional Freedom Techniques), Enneagram Procesmodel, Lichaamsgericht werk en Provocatief coachen.
Klik hier om mijn CV te downloaden.. Ik ben in 2011 naast mijn werk een eigen praktijk begonnen.
Op 1 september 2017 is mijn praktijk Sumeno opgegaan in VOF-Sumeno en werk ik, indien wenselijk, samen met mijn partner Mike Tenge (muziektherapeut).
In juli 2019 heb ik de opleiding Maatwerktraject Beroepsregistratie Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ registratie) behaald. Tijdens de opleiding heb ik het product Harmoniserend Communicerend ontwikkeld voor jeugdprofessionals en ga deze vanaf september 2020 op de Hoge School van Amsterdam als een 6 daagse nascholingsmodule geven.
Ik heb dus een heel breed scala aan werkervaringen en heb met verschillende doelgroepen gewerkt. Op dit moment begeleid ik gezinnen via het Kompass, behandel cliënten met psychosociale problemen via Sumeno en behandel mensen met psychiatrische problematiek bij Bouwman-psychiatrie.
In mijn vrije tijd dans en schilder ik graag en mag ik graag wandelen in de natuur.
Mike Tenge
Vanaf mijn zestiende ben ik gegrepen door de liefde voor muziek. Ik leerde mijzelf gitaar spelen. Van jongs af aan had ik te kampen met veel onzekerheden. Ik vond het moeilijk en ingewikkeld om in contact met mensen te zijn. Muziek bleek een platform waarop ik gemakkelijker met anderen in contact was. Muziek hielp mij ook bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik speelde in bandjes, organiseerde het samen spelen en regelde optredens. In de muziek leerde ik door mijn onzekerheden heen te gaan en mij op het podium te presenteren. Muziek maakte mij op een speelse manier zichtbaar.
In het begin van mijn professionele leven werkte ik in technische beroepen, maar later raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het sociale werkveld. Daarom besloot ik mijn passie voor muziek te verbinden aan mijn belangstelling voor mensen en volgde ik de studie muziektherapie aan de Hogeschool Utrecht. Met muziektherapie maak ik de helende en stimulerende werking van muziek nu ook voor anderen beschikbaar.