Hoe communiceer ik ?

Communiceren doe je altijd, zowel verbaal als non–verbaal. Vaak ligt er aan jouw communicatie een bepaald patroon ten grondslag en kom je steeds weer in hetzelfde patroon terecht. Hoe vaak denk je niet: ”Hoe komt het toch dat ik steeds in deze strijd verzeild raak?”. ”Waarom kan ik niet tot die persoon doordringen? “Wat is er mis met mijn communicatie, want ik word niet gehoord of begrepen”.

Wat is De Harmonische Stad? De Harmonische Stad is een methode die je bewust maakt van onderliggende overtuigingen in jouw communicatie en het vastzitten in bepaalde denkpatronen. Het gaat hierbij om zowel innerlijke communicatie als om communicatie tussen jou en de ander(en).

Bij het werken met de Harmonische Stad geef ik je door middel van een mat (die de stad symboliseert) en kaarten inzicht in jouw manier van verbale en non-verbale communicatie. Wilt u weten hoe de stad op de mat is uitgebeeld en wat de kaarten inhouden? Ga dan naar: Harmonische Stad

HarmonischeStad

Kennismakings-workshop:
De workshop wordt op vier achtereenvolgende dinsdagavonden gegeven. De eerste avond is een kennismaking met de Harmonische Stad. Je wordt rondgeleid door de Stad en krijgt inzicht in je eigen stijl van communiceren, je kracht en je valkuilen. Aan het eind van de workshop heb je inzicht in een sterke Ax en een Ax die minder of teveel gebruikt wordt in jouw manier van communiceren.

Mocht je besluiten om de verdiepings-workshop (vier avonden) te gaan volgen, dan krijg je tevens een opdracht mee voor de volgende keer. Van elke sessie schrijf je een reflectieverslag, wat de verdieping ten goede komt.

Verdiepings-workshop:
In de verdiepingsworkshops wordt in kleine groepjes van maximaal 8 personen op elke Ax dieper ingegaan. Een Ax moet je voelen, daarom doen we oefeningen om de verschillende Axen te ervaren. Er worden per avond drie Axen behandeld en uitgediept. Tijdens de workshop wordt ook tijd vrij gemaakt om jouw opdracht op de mat uit te werken. Het uitbeelden van de opdracht op de mat is te vergelijken met systemisch werken. Hierdoor worden blokkades in de communicatie inzichtelijk gemaakt en krijg je mogelijkheden om de ander beter te bereiken.

De vierde avond gaan we met elkaar communiceren met behulp van muziekinstrumenten. Hierdoor voel je de Ax op nog een andere manier. Je hoeft hiervoor geen muziekinstrument te kunnen bespelen.

Basisworkshop:
dinsdagavond, 8 september 2020 van 19.00 uur – 21.30 uur
Prijs: €30,- per persoon. Maximaal 12 personen

Verdiepings-workshop:
dinsdagavond 15, 22, 29 september 2020 van 19.00 uur – 21.30 uur
Prijs: verdiepingsworkshop €90,- per persoon Maximaal 10 personen

Wilt u meer informatie ?

Mocht u meer informatie willen ontvangen, dan verzoeken wij u om het onderstaand contactformulier in te vullen.