EFT

Wat is Emotional Freedom Technique (EFT)?

Wij krijgen allemaal in ons leven te maken met gebeurtenissen die ons raken. Daarbij voelen wij een bepaalde emotie, zoals blijheid vreugde verdriet boosheid, angst. Blijheid en vreugde zijn emoties die geen schade in ons energiesysteem brengen. Echter alle negatieve emoties geven een verstoring in de energiebaan. Als we onze negatieve emoties niet uiten hopen deze zich op in ons energiesysteem en kunnen zelfs in de organen opgeslagen worden. Dit kan zelfs leiden tot chronische stress.

EFT is een bewezen (zelfhulp-) methode om een emotionele lading die op een gebeurtenis zit te neutraliseren. Daarmee kun je iets dat je hebt meegemaakt, en dat je nog altijd dwars zit, oplossen. Dit doe je door op een aantal meridiaan punten op je lichaam in een bepaalde volgorde te kloppen. Tijdens het kloppen spreek je die emotie die je dwars zit bij die gebeurtenis hardop uit. Bijvoorbeeld: “Ook al heb ik deze… (angst, pijn verdriet), toch accepteer ik mijzelf”. Door dit hardop uit te spreken en jezelf toe te staan dat die emotie er mag zijn, ontstaat er ruimte in jezelf. Deze ruimte wordt voelbaar tijdens de behandeling. Hierdoor ontstaat nieuw inzicht in je emoties en kun je deze verwerken en loslaten.

Deze techniek is rond 1995 ontwikkeld door Gary Craig en wordt inmiddels over de hele wereld door artsen, psychologen, psychiaters en andere therapeuten en coaches gebruikt. De wetenschappelijke onderbouwing is groeiende.

EFT kan gecombineerd worden met elke vorm van (conventionele) therapie. Voor zover bekend zijn er nog nooit bijwerkingen opgetreden door het toepassen van EFT. Kortom, er zijn geen contra-indicaties voor EFT.

Klik hier voor informatie over de Open Dag

Wilt u meer informatie ?

Mocht u meer informatie willen ontvangen, dan verzoeken wij u om het onderstaand contactformulier in te vullen.