6e Stap

Stap 6: Verantwoordelijkheid 16- 21 jaar

Gisterenavond zijn we met dit thema in de workshop: “Wat beweegt mij!” aan de slag gegaan. We zijn vooral bezig geweest met wat betekende verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven toen in die fase van je leven en wat betekent het nu als volwassene? Waar neem ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven en waar leg ik die nog steeds bij mijn ouders neer.

Lees verder
5e Stap

De 5e stap in de workshop "Wat beweegt mij". aan de hand van het Enneagram

Gisterenavond (17 april) was de 5e stap van deze workshop en dat ging over Seksualiteit en Intimitiet van 12-16 jaar. Het kind slaat de weg in naar de jongvolwassene. Het lichaam verandert, de hormoonhuishouding komt op gang. Ook komt het bewustzijn in deze fase komt tot ontwikkeling en vraagt het kind zich af wie ben ik, waarom ben ik hier op deze aarde en wat wil/ kan ik.

Lees verder
4e Stap

Gisteren (4 april) was dus de 4e stap van de workshop

Gisteren( 4 april) was dus de 4e stap van de workshop: Wat beweegt MIJ! Het onderdeel nu was: Ik en de Ander. Wat is het toch bijzonder om te zien hoe sterk wij als kinderen zijn om te overleven. Wat een aanpassingen kunnen wij doen om staande te blijven en door te gaan. De drang om te (over)leven is heel groot.

Lees verder
Wat Beweegt Mij

Innerlijke Kind

Er zijn nu drie van de zeven avonden van deze workshop voorbij. De eerste drie stappen; Veiligheid van 0-6 maanden, verbinding van 6 maanden tot 2 jaar en zelfstandigheid van 2 tot 6 jaar zijn behandeld.

Wat een mooi instrument is de weg naar vrijheid aan de hand van Enneagram toch om bij je innerlijke kind te komen. Te ontdekken wat dit kind in jou heeft gedaan om te (over)leven. Welke weg jij gekozen hebt om je aan te passen aan de omgeving waarin je bent grootgebracht.

Lees verder
EFT 2

EFT deel 2

Stress de Baas! Emotional Freedom Techniques is een techniek om stress te reduceren. Dat heb ik in mijn twee voorgaande berichten verteld.

Lees verder
Stress de Baas

Stress de Baas!

Heeft u donderdagavond 2 november jl. het journaal van 20.00 uur gezien? En heeft u toen ook gehoord dat de druk bij de huisartsen toeneemt, omdat het aantal mensen met psychische spanning stijgt? Steeds meer mensen melden zich bij de huisarts omdat ze last hebben van psychische klachten door spanning en werkdruk.

Lees verder
Standard Post with Image

Een stressvrij bestaan. Bestaat dat wel ?

Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan. Wie kent dat niet in zijn of haar leven? Er moet van alles. En je hebt bijna geen tijd om op adem te komen. Dit begint al zodra je als kind naar school gaat en het wordt steeds heftiger naar mate je ouder wordt. Kijk naar de studenten op de middelbare school waar de lat van de studie hoog ligt. Ook het voldoen aan de normen van je omgeving, legt een grote druk op jongeren. De mode, social media, vrienden, verwachtingen van ouders etc. Ook jonge gezinnen waarin beide ouders werken, hebben vaak het gevoel geleefd te worden. Sporten, muziekles, feestjes, ect. Zij verlangen naar vakantie om tot rust te komen. En niet te vergeten de prestatiedruk van werknemers.

Lees verder
Een Dubbele Opening

7 september is een dag die wij niet vergeten!

Een Dubbele Opening

Op 7 september 2017 is mijn bedrijf Sumeno opgegaan in v.o.f. Sumeno. Op deze dag is het officieel geworden dat Mike Tenge, mijn partner en muziektherapeut en ik (Ans Roes) Sumeno gezamenlijk voortzetten in een V.O.F. En hebben wij onze deuren van onze nieuwe praktijk geopend.

Lees verder